Porto Fino (Italy)







Το Πόρτο Φίνο είναι όνομα και πράγμα. Ένα μικρό φίνο λιμανάκι, περίπου 80 χλμ. Νοτιοδυτικά της Γένοβα, όπου η ζωή κυλά σε άλλους ρυθμούς. Eγω θα έλεγα ότι είναι το φισκάρδο της Ιταλίας.
Φτάνοντας στο καταπράσινο λιμανάκι με τα χαρακτηριστικά χρώματα , που είναι κατάμεστο από μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη, νιώθεις την ψυχή σου να γαληνεύει.
Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, κάτι αναπάντεχο, δεν υπάρχει σημείο αναφοράς που να μαγνητίζει τα βλέμματα. Αυτό που σε κερδίζει, που σε παρασέρνει και σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή είναι η θετική αύρα του τόπου, η ηρεμία, και η γαλήνη που κυριαρχεί.
Τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πόρτο Φίνο επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο. Έντονη νυχτερινή ζωή δεν υπάρχει στο χωριό . Για τους αμετανόητους, όμως, η Σάντα Μαργκαρίτα είναι κοντά και εκεί... ευδοκιμούν πολλά νυχτερινά κέντρα.

Φεύγοντας από το Πόρτο Φίνο θα έχετε γεμίσει θετική ενέργεια. Για σκεφτείτε το καλύτερα... Πόσο είπαμε σας κόστισε το τριήμερο στη Μύκονο; Με αντίστοιχα χρήματα ένα ζευγάρι μπορεί να περάσει πολύ όμορφα μερικές βραδιές στο μαγικό Πόρτο Φίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: