Παρίσι..Μια πρωτεύουσα με χίλια πρόσωπα

Λένε ότι σημασία δεν έχει το μέρος που πας, αλλά η παρέα...
Άλλοι πάλι λένε ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι..
Δεν ξέρω αν έχει σημασία ότι ταξίδεψα στο Παρίσι, με ωραία παρέα, που μας έδεσε ακόμα πιο πολύ,

αυτό όμως που διαπίστωσα είναι ότι και με την χειρότερη παρέα να πας, το Παρίσι σίγουρα θα το λατρέψεις!!!
Αν πρόκειται για το παρθενικό σας ταξίδι στο Παρίσι μία βόλτα στην Pont Neuf, μια από τις ερωτικές γέφυρες του Σηκουάνα απ' όπου ξεκινούν και οι περίφημες Vedettes, τα ποταμοπλοΐα που σας ξεναγούν στο «υγρό» Παρίσι...Θα σας ξετρελάνει!!
.........................................................................

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Παρίσι είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου. Όποιος κι αν έχει βρεθεί εδώ στο παρελθόν -από τον Ιούλιο Καίσαρα μέχρι τον Κόουλ Πόρτερ- το έχει αναγνωρίσει και το έχει πει.

Η αρχιτεκτονική της, οι χώροι πρασίνου, ο διαχρονικός Σηκουάνας, η ζωή των καφέ και η joie de vivre των κατοίκων του, όλα αυτά σε συνδυασμό το κάνουν ένα μεγαλειώδες όμορφο μέρος όπου είναι χαρά να ζεις, να δουλεύεις, να σπουδάζεις και να βρίσκεσαι ως επισκέπτης.


Η Παναγία των Παρισίων, ο Πύργος του Άιφελ, η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, έχουν όλα περιγραφεί αμέτρητες φορές, όπως κι ο Σηκουάνας και οι διαφορές της Αριστερής απ' τη δεξιά Όχθη. Το Παρίσι έχει τα πιο γνώριμα χαρακτηριστικά μνημεία και τοπία από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Στο τέλος άφησα το γνωστό πλέον μουσείο
του Λούβρου...Εγώ μετά την Αφροδίτη της Μήλου την Νίκη της Σαμοθράκης και την Τζοκόντα, αυτά άλλωστε που βλέπουν όσοι το επισκέπτονται περισσότερο για ν’απαλλαγούν από τις τύψεις που θα ένιωθαν αν δεν πήγαιναν καν,θα σας πρότεινα
και τα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου, τα έργα του Ραφαήλ, του Μποτιτσέλι και του Τιτσιάνο, τα γιγάντια γλυπτά της Μεσοποταμίας, τους πίνακες των Rubens, Watteau, Delacroix, Fragonard, Poussin, Hals, Honthorst, Vermeer, Veronese.
Σε όλο το Παρίσι μικρά cafe και bistro είναι διασκορπισμένα σε όλα τα σοκάκια η ατμόσφαιρα της νυχτερινής ζωής που προσελκύει νέους από κάθε γωνιά του Παρισιού, η ατμόσφαιρα των μικροσκοπικών μπαρ όπου το αλκοόλ αποκτά μια… καλλιτεχνική διάσταση
3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απιστευτω μέρος ... με απίστευτη παρέα!

Ανώνυμος είπε...

kapote eixa paei kai egoo.ontos apistefti poly gemati goiteia kai romantismo...

Ανώνυμος είπε...

to pio oraio taksidi otan stelneis video stoys filoys apo tin, apsida toy thriamvoy stin ellada kai aytoi doyleyoyn kai psofane!!!!